haptonomie de sinneblom

Waar denk jij aan bij het woord haptonomie?

Haptonomie is de leer van het voelen. We denken vaak als we elkaar proberen te begrijpen. Toch gaat daar altijd een gevoel aan vooraf. Voordat je iets gedaan of bedacht hebt is je gevoel al aanwezig. Je bent je hier niet altijd bewust van. Bij haptonomie werken we met voelen en gevoelens en onderzoeken we hoe jouw gedachten, je handelen en je gevoel in balans zijn met elkaar. Hierdoor leer je hoe jij omgaat in contact met jezelf en je omgeving.

Dus: Wat voel jij bij het woord haptonomie?

 

In de haptonomie gaan we onderzoeken hoe jouw gedachten, je handelen en je gevoel in balans met elkaar zijn. Hierin zijn patroonmatige bewegingen te herkennen. Het mooie van dit vak vind ik dat er altijd een kracht zit op in de manier hoe je dat nu doet. Door te voelen kun je bewust maken waar je voordeel hebt om dit patroon in te zetten maar ook waar het juist tegenwerkt.

Met haptonomische coaching leer je over hoe jouw lichaam reageert, wat je gedachten erover zijn en hoe je dit naar de buitenwereld toe laat zien. Als je handelen niet overeenkomt met hoe je je voelt en hoe je denkt kan het zijn dat je vast loopt, dat je het gevoel hebt dat er meer inzit dan dat er nu uit komt. Haptonomisch coachen richt zich op persoonlijke ontwikkeling. Enkele vragen waarmee je bij de praktijk terecht kunt zijn;

• Ik vind het lastig om keuzes en beslissingen te maken (denk aan school of werk keuzes)
• Ik ervaar stress of spanningsklachten en wil leren omgaan met druk
• Ik wil leren omgaan met conflicten
• Ik heb moeite met presenteren
• Ik wil beter leren samenwerken (teams)
• Ik heb moeite om grenzen te herkennen en/of aan te geven.

Hoe ga ik te werk?
Je kan eerst een vrijblijvende kennismaking (20 min) met mij aanvragen, waarin we kijken of haptonomisch coachen bij je past.
In het traject gaan stellen we een hulpvraag vast en gaan we op zoek naar jou manier van bewegen, zowel in denken, voelen als doen. Hierbij maak ik gebruik van gesprekken, aanrakingsoefeningen op de behandelbank en oefenvormen met materialen. Vervolgens gaan we aan de slag met het oefeningen en trainen gericht op jouw hulpvraag.

Nieuwsgierig?
Maak vrijblijvend een afspraak voor kennismaking (30 minuten) dan gaan we kijken of haptonomisch coachen bij je past.

  “If you always do what you always did, you will always get what you always got.”

Albert Einstein