Fysiotherapie op haptonomische basis

fysiotherapie

Fysiotherapie op haptonomische basis is bedoeld om mensen bewust te laten worden wat hen beweegt. Tijdens de fysiotherapie geef ik ervaringsoefeningen en laat ik voelen wat het lichaam te vertellen heeft. Het leren luisteren naar je gevoel is iets waar we in de Westerse wereld van vervreemden… Immers vanaf de eerste dag dat je op school komt gaat het over kennis, wat kun je allemaal met je hoofd en soms ook nog wat kun je met je handen.. Maar wanneer gaat het over wat ons gevoel ons te vertellen heeft? Juist… Vaak pas als er klachten ontstaan.

Mijn doel is om je te begeleiden in het leren luisteren naar deze klachten, te kijken naar waarom dit ontstaat en vervolgens de mogelijkheden verkennen om een ander spoor te nemen. Voor degenen die nog geen klachten hebben maar wel meer naar hun gevoel willen luisteren ben ik bezig om een training/cursus op te zetten. Een daarvan is Mindfulrinne mei Rita; (link)

Met welke klachten kun je bij mij als fysiotherapeut op haptonomische basis terecht?

  • Hyperventilatie
  • Spanningsklachten
  • Chronische pijn
  • Lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak
  • Moeite met acceptatie van lichamelijke beperkingen
  • Wanneer je klachten hebt die maar niet overgaan of steeds terugkomen
  • Ademhalingsklachten
  • Lichamelijke of psychische overbelasting
  • Het gevoel hebben niet lekker in je vel te zitten

Waar een algemeen fysiotherapeut kijkt naar spieren en gewrichten, kijk ik verder. Graag ontdek ik samen met jou hoe je in je vel zit, wat je gewoontes zijn, waar je vastloopt. Van daaruit krijg je de keuze om het ook eens anders te doen. Ik richt me als fysiotherapeut op haptonomische basis op het hier en het nu, het accent wordt niet gelegd op het verwerken van gevoelens uit het verleden, hetgeen bij haptotherapie wel aan de orde kan zijn.

Ik werk vanuit de visie dat we samen verder komen. Ik help je graag bij de bewustwording wat jouw lijf je te vertellen heeft. Je wordt door de therapie bewust van je bewegingen. Zowel fysiek als ook in denken en doen.

Samen werken aan bewust bewegen!