Rita de Valk

Rita de Valk
De Sinneblom staat voor geluk, levenslust, bewondering, kracht en loyaliteit. 
Ook is een Sinneblom een van de weinige bloemen die mee draait met dat wat goed is voor de bloem, namelijk de zon.

Mijn naam is Rita Houtsma-de Valk. Ik woon in het mooie Friese landschap, vlakbij de waddenkust. Ik houd er van om buiten te zijn, klussen te doen in en rond huis. Van bewegen word ik blij; schaatsen, fietsen en kaatsen en wandelen met ons hond. Ook geniet ik enorm van leuke activiteiten ondernemen met ons gezin. Die bestaat uit mijn man, 2 dochters van 5 en 7.

Na 10 jaar als fysiotherapeut in de ouderenzorg gewerkt te hebben, ben ik afgelopen jaar mijn eigen praktijk gestart waarin ik fysiotherapie op haptonomische basis aanbied. Het bewegen van mensen heeft altijd mijn aandacht gehad. Wat beweegt mensen om wel of niet in beweging te komen. Wat maakt dat een transfer bij de ene zorgverlener wel lukt en bij de andere niet? De cliënt is hetzelfde… of toch niet?  Tijdens mijn opleiding fysiotherapie heb ik een gastcollege van een haptotherapeut mogen bijwonen. In dit college ben ik geraakt door de mogelijkheden die er als haptotherapeut zijn om mensen weer te leren wat hun innerlijke beweging is.

Mijn doel is om mensen bewust te laten worden wat hen beweegt. Tijdens de fysiotherapie geef ik ervaringsoefeningen en laat ik voelen wat het lichaam te vertellen heeft. Het leren luisteren naar je gevoel is iets waar we in de Westerse wereld van vervreemden… Immers vanaf de eerste dag dat je op school komt gaat het over kennis, wat kun je allemaal met je hoofd en soms ook nog wat kun je met je handen? Maar wanneer gaat het over wat ons gevoel ons te vertellen heeft? Juist… vaak pas als er klachten ontstaan. 

Ik werk vanuit de visie dat we samen verder komen. Ik help je graag bij de bewustwording wat jouw lijf je te vertellen heeft. Je wordt door de therapie bewust van je bewegingen. Zowel fysiek als ook in denken en doen. 

Samen werken aan bewust bewegen!

 

Meer info? Neem gerust contact op.

Wil je meer info of heb je vragen? Neem gerust contact met me op.

Rita Houtsma – de Valk

T: 0622720305

E: info@praktijkdesinneblom.nl